Již téměř jeden a půl století je život Vratislavic spojen se zdejším pivovarem. Vratislavický pivovar během té doby měnil majitele, názvy piva, zažíval roky slávy, problémů a dokonce i ukončení výroby. Ale pivovar stále žije a vaří pivo.Za začátek vratislavického pivovaru lze považovat inzerát, který vyšel v neděli 21. července 1872 v Reichenberger Zeitung: „Společnost
Libereckého pivovaru a sladovny ve Vratislavicích n. N. nabídne v pondělí 22. 7. 1872 především u liberecké banky své akcie s obvyklými podmínkami.“ Akcie byly rychle prodány a už na jaře 1873 se začalo stavět. V sobotu 24. ledna 1874 byl pivovar slavnostně otevřen a za další čtyři měsíce poté bylo do Liberce a okolí vysláno první pivo. Pro velký zájem bylo expedováno i do Vídně. Pivovar okamžitě rozvíjel širokou propagační kampaň a vystavěl hned vedle závodu výletní restauraci. Výstav v prvním roce výroby dosáhl výše 34 680 hl a to vcelku splnilo očekávání.
Tradiční český ležák připravovaný klasickou technologií z vlastního sladu, žateckého chmele a pramenité vody. Delší doba zrání dává pivu Konrad 11° sametově jemnou a lahodně hořkou chuť. Obsah alkohol...
Tradiční český ležák připravovaný klasickou technologií z vlastního sladu, žateckého chmele a pramenité vody. Delší doba zrání dává pivu Konrad 11° sametově jemnou a lahodně hořkou chuť. Obsah alkohol...
Perlou mezi vratislavickými pivy je Konrad 12°. Prémiový světlý ležák se vyznačuje silnou plnou chutí, zlatou barvou, hustou pěnou a brilantním řízem oceňují nejen pivaři, ale i pivovarští odborníci. ...
Perlou mezi vratislavickými pivy je Konrad 12°. Prémiový světlý ležák se vyznačuje silnou plnou chutí, zlatou barvou, hustou pěnou a brilantním řízem oceňují nejen pivaři, ale i pivovarští odborníci. ...
Lehké, osvěžující, ideální k uhašení žízně. Vyráběné z těch nejkvalitnějších surovin a s největší láskou. I tato receptura dodržuje dostatečnou dobu zrání pro zakulacení chuti typicky českého piva. Ob...
Lehké, osvěžující, ideální k uhašení žízně. Vyráběné z těch nejkvalitnějších surovin a s největší láskou. I tato receptura dodržuje dostatečnou dobu zrání pro zakulacení chuti typicky českého piva. Ob...